12.01.2024
Robotik kodlama dijital dünyanın gelişmesiyle birlikte cazibesi artan girişim alanlarından biridir. Kodlamaya ilgi duyan binlerce kişi bu konuda kendini daha iyi nasıl geliştirebileceğini araştırıyor. Süreç karmaşık ve uzun gibi görünse de yeni başlayanlar için birkaç temel adımı öğrenmek yeterli olacaktır.
Öğrenmeye yeni başlayanlar ilk olarak algoritma mantığını kavramalıdır. Popüler yazılım dilini öğrenmek de yine ilk aşamada gereklidir. Algoritma temelini oturtmuş ve yazılım dilinde uzmanlaşan kişiler diledikleri alanda, zorlanmadan kodlama yapabilirler.
Algoritma Nedir?
Robotik kodlama diğer adıyla programlama bilgisayarda işlem yaptırmak için kullanılan komutlar bütünüdür. Her sistem için ayrı bir kodlama gerekir. Kod editörlerinde yazılan bu komutlarda matematiksel işlemler metne çevrilmiştir.
Problemi çözmek için de bir yol tasarlamak gerekir. Bu yol algoritma olarak adlandırılır. Algoritma mantığı günlük yaşamda da sık sık kullanılan bir kavramdır. Örneğin; kek için gerekli olan malzemeler ve ekleme sırasında algoritma disiplini vardır.
Robotik Kodlama İçin Alınabilecek Eğitimler
Robotik kodlama öğrenmek istiyorsanız sıkı bir çalışma disiplinine ihtiyacınız vardır. Yeteri kadar motive olamaz ve planlamada sorun yaşarsanız kodlama öğrenmek size işkence gibi gelebilir.
Robotik kodlama için işinize yarayacak eğitimler şu şekildedir:
-
Algoritma Kursu
-
Web Geliştirme Kursu
Bu iki alanda da eğitim alarak kodlamaya giriş yapabilirsiniz. Fakat bu konuda en doğru eğitim için Robotik Kodlama Kursu veren firmaları tercih etmeniz daha garanti olacaktır.
Robotik Kodlamaya Giriş
Kodlama yapmaya karar verdiyseniz ilk olarak görsel tabanlı programlama yapmalısınız. Basit olduğu için kodlamaya başlangıçta en doğru tercih bu olacaktır. Ayrıca görsel tabanlı uygulamalar robotik kodlamanın mantığını da öğrenmenizi sağlar. İleri seviyelerde kodlama yapacağınız alanı değiştirebilirsiniz.
Robotik Kodlama Yapabileceğiniz Alanlar
Görsel tabanlı programlarda yeteri kadar pratik yaptıysanız artık özgün kodlamalar oluşturabilirsiniz. Üst seviye yazılımcılar mobil uygulama geliştirme, masaüstü uygulama geliştirme, oyun geliştirme ve web sitesi tasarımı alanlarında kodlama yapabilir.
Kodlama yapacağınız alanı belirledikten sonra en uygun programlama diline karar vermeniz gerekiyor. Daha sonra projenizi hayata geçirebilirsiniz. Bu alanda profesyonel firmalardan yüz yüze veya online eğitim alarak gelişiminize katkı sağlayabilirsiniz.