Arduino Nedir ve Ne İşe Yarar

Arduino Nedir ve Ne İşe Yarar?

25.10.2023

Arduino nedir sorusuna cevap verebilmek için şuradan başlamamız gerekiyor. Arduino, bir açık kaynaklı elektronik karttır. Programlama yapabilmek için kullanılan yazılımdır. Sanatçılar, hobiciler ve tasarımcılar gibi teknolojiyle ilgilenenlere elektroniği daha erişilebilir kılar. Önemli fonksiyonları ve özellikleri olan Arduino’yu daha detaylı ele alalım.

Arduino Nedir?

Bir mikrodenetleyici platformu olan Arduino için açık kaynak kodlu bir yazılım demek yanlış olmaz. Sensörlerden gelen verileri okuyup aynı zamanda girdileri girilen komutlara göre cihazları kontrol edebiliyor. Örnek vermek gerekirse Arduino ile dron veya LED ışıkları yakıp söndürmek gibi komutları yönetmek mümkün.

Elektronik devrelerin ihtiyaç duyduğu fonksiyonları barındıran bu kartla projelerin asıl amacına odaklanmak mümkün. Elektronik projelerin vazgeçilmezi olan Arduino, bir çeşit geliştirme kartıdır. Uygun fiyatlı ve proje çeşitliliği olan bu kart açık kaynaklıdır. Bu sayede robot projeleri için önemli bir unsurdur.

Arduino Neye Yarıyor?

Elektronik projeler geliştirmek isteyenler için başrolde Arduino yer alır. Yaratıcı yeni uygulamaları programlamak bu platfom ile oldukça kolaydır. Devre tasarımcıları son derece kolay kurulan bu programla benzersiz uygulamalar yaratabiliyor.

Elektronik veya teknolojik bir devreden bilgi alışverişi sağlayan bu sistem özellikle akıllı modüllerin gelişimi için yaygın olarak kullanılıyor. Deneyim sahibi veya yeni başlayan herkesin kullanabileceği anlaşılır bir dile sahiptir.

Arduino Yazılım Dili

Başlangıç seviyesi için kolay bir yazılımdır. İleri düzey kullanıcılar yazılımı özelleştirebilir. Linux, Mac ve Windows sistemlerinde çalışıyor. Robotik öğrenme başta olmak üzere birçok alanda yararlanılan bir sistemdir. Güncel sürümü dizüstü bilgisayar, tablet veya cep telefonunda kullanmaya uygundur. Karta kod yüklemek için ek bir donanıma gerek duyulmuyor. Sadece USB kablosu yeterlidir.

Arduino İle Yapılabilecek Çalışmalar

Rahatlık ve konfor için çeşitli projelerde, iş sahasında veya eğitimde çalışmalar yapılabiliyor. Son dönemde popüler olan akıllı evler için de yine sistemden yararlanabilirsiniz.

Arduino ile yapılabilecek örnek çalışmalar şu şekildedir:

  • Kumandalı ışık anahtarı

  • Bitki sulama sistemi

  • Temizlik robotu

  • Alarm

Neredeyse her sektörde Arduino destekli teknolojik projeler yapmak mümkün. Yaratıcı çalışmaları hayata geçirmek için kullanılan sistem oldukça popüler.

 

 

 

 

GERİ

Sık Sorulan Sorular

Müzemiz haftanın her günü 10:00- 18:00 saatleri arasında açıktır. En son ziyaretçi girişi 17.00’da yapılmaktadır.

Müze giriş ücreti 3 yaş ve üzeri, öğrenci, öğretmen, 65 yaş üzeri ziyaretçilerimiz için gişede 200 TL, diğer ziyaretçilerimiz için gişede 250 TL’dir. Sadece online alımlarda geçerli %28 indirim fırsatı ile online biletinizi 180 TL’ye alabilirsiniz. 50 kişi ve üzeri okul gruplarına indirim uygulanmaktadır. Online biletinizi almak için TIKLAYIN!

Müzemizde müze kart geçerli değildir.

Bireysel ziyaretlerde bilet sayfamızdan gün ve saat tercihi yaparak rezervasyon işlemi yapabilirsiniz. Okul grupları için müze ziyareti öncesi 0212 509 89 20 numaralı telefondan müzeye ulaşarak rezervasyon yaptırmak gereklidir. Rezervasyon tarihinde bir değişiklik yapılmak istendiğinde ya da gezinin iptal edilmesi durumunda İstanbul Robot Müzesi’ni arayarak ilgili kişiye en kısa sürede bilgi vermenizi rica ederiz.

Müze gezisinin süresi gruplara göre değişmekte olup yaklaşık olarak 45 dakika ile 1saat arası sürmektedir. Gezi bir etkinlik ile birleştirildiği durumda etkinliğin içeriğine göre gezi süresi uzayabilir.

15 öğrenciye 1 öğretmen ücretsizdir. Müze gezisinin en verimli şekilde geçebilmesi için öğretmenlerimizin, öğrencileri ile birlikte gelmeden önce müzemizi ziyaret etmesini öneriyoruz.

Müzeyi ziyaret edebilmeniz için yeniden bilet almanız gerekmektedir.

Müzemizde sizlere yardımcı olmak için müze görevlilerimiz bulunmaktadır. Ayrıca müzemizde bulunan QR kodları telefonunuzdan okutarak mobil sesli rehberlik hizmetinden de faydalanabilirsiniz. 15 kişi ve üzeri grup ziyaretlerinizde müze görevlilerimiz sizlere eşlik ederek rehberlik desteği vermektedir.

AKINROBOTICS tarafından geliştirilen Android (İnsansı Robot) ADA, Android Developed by AKINROBOTICS baş harflerinden oluşmakta olup aynı zamanda da dünyanın ilk kadın yazılımcısı Ada Lovelace‘den esinlenerek konulmuştur.

Müzemizde flaş kullanmadan ve eserlere dokunmadan fotoğraf çekimi yapabilirsiniz.