Evde Yardımcı Robotlar Hayatımızı Nasıl Kolaylaştırıyor

 Evde Yardımcı Robotlar: Hayatımızı Nasıl Kolaylaştırıyor?

09.06.2023

Robotlar, hayatımızı büyük oranda değiştiren ve değiştirmeyi amaçlayan çağımızın en önemli gelişmelerinden biri olarak görülüyor. Hatta zaman içerisinde insana ait birçok işin robotlar tarafından yerine getirilebileceği söyleniyor. Şu anda bile robotlar hayatımızın birçok alanına girmiş durumdalar.

İş, eğitim ve sağlık gibi alanlarda robotlarla karşılaşırken ev alanında da robotlarla karşılaşıyoruz. Tamamen ev hayatına uygun şekilde dizayn edilen bu robotlar, ev içerisinde günlük olarak yapılması gereken işleri bizzat yerine getirme potansiyeline sahipler.

İnsana hem iş gücünden hem de zamandan kazanım sağlayan bu robotlar, neredeyse ev hayatının olmazsa olmazları haline gelmeye başlamıştır. Bu nedenle birçok insan evinin içerisinde robotlara yer vermeyi düşünmektedir.

Robotlar İnsan Hayatını Nasıl Kolaylaştırır?

Robotlar diğer bir adıyla otonom sistemler, şu gibi alanlarda kendilerini gösterirler:

  • Sağlık
  • İletim
  • Üretim
  • Çeşitli endüstri dalları
  • Kişisel ihtiyaçlar
  • Ev eşyaları ve hizmetler

Gibi alanlarda robotları sıkça görmeye başlıyoruz. Otonom sistemlerin kendini geliştirmesi ile birlikte kullanım alanlarının daha da genişleyeceği tahmin ediliyor.

Robotlar Günlük Hayatta Nerelerde Kullanılır?

Robotların kullanım alanları oldukça geniştir. Bu hususta hayatımızın hemen her alanında robotları görebilmemiz mümkündür. Robotlar özellikle de fabrikalarda kendilerini daha sık göstermektedir.

Üretim faaliyetlerinin düzenli bir şekilde ilerlemesini sağlayan robotlar, farklı alanlarda da çalışma sergileyerek hayatımızın önemli bir parçası haline gelmişlerdir. Kağıt, seramik, metal, elektronik, gıda, mobilya, cam, kimya, beyaz eşya ve otomotiv gibi endüstriyel sektörlerde de robotları görebilmek mümkündür.

Robotlar Ne İçin Vardır?

Robotlar yukarıda bahsedilen alanlarda kullanıldığı gibi daha farklı alanlarda da kullanılabilirler. Genellikle insan hayatını tehlikeye sokacak bir durum söz konusu olduğunda robotların kullanımı tercih edilir. Aynı zamanda insanoğlunun ulaşamadığı alanlarda da robotların kullanımı gündeme gelir.

Robotlar Tehlikeli Midir?

Bu hususta çok fazla tartışma meydana gelse de aslında robotların tehlikeli olmadıkları bellidir. Bu tür sistemlerin üretim amaçları öncelikle insan hayatını daha kolay ve daha pratik bir hale getirmektir. Robotlar doğru koşullarda ve doğru şekillerde kullanıldıkları zaman hiçbir tehlike arz etmezler. Bu yüzden robotları dilerseniz ev hayatınızda dilerseniz de özel hayatınızda kullanabilirsiniz.  



GERİ

Sık Sorulan Sorular

Müzemiz haftanın her günü 10:00- 18:00 saatleri arasında açıktır. En son ziyaretçi girişi 17.00’da yapılmaktadır.

Müze giriş ücreti 3 yaş ve üzeri, öğrenci, öğretmen, 65 yaş üzeri ziyaretçilerimiz için gişede 200 TL, diğer ziyaretçilerimiz için gişede 250 TL’dir. Sadece online alımlarda geçerli %28 indirim fırsatı ile online biletinizi 180 TL’ye alabilirsiniz. 50 kişi ve üzeri okul gruplarına indirim uygulanmaktadır. Online biletinizi almak için TIKLAYIN!

Müzemizde müze kart geçerli değildir.

Bireysel ziyaretlerde bilet sayfamızdan gün ve saat tercihi yaparak rezervasyon işlemi yapabilirsiniz. Okul grupları için müze ziyareti öncesi 0212 509 89 20 numaralı telefondan müzeye ulaşarak rezervasyon yaptırmak gereklidir. Rezervasyon tarihinde bir değişiklik yapılmak istendiğinde ya da gezinin iptal edilmesi durumunda İstanbul Robot Müzesi’ni arayarak ilgili kişiye en kısa sürede bilgi vermenizi rica ederiz.

Müze gezisinin süresi gruplara göre değişmekte olup yaklaşık olarak 45 dakika ile 1saat arası sürmektedir. Gezi bir etkinlik ile birleştirildiği durumda etkinliğin içeriğine göre gezi süresi uzayabilir.

15 öğrenciye 1 öğretmen ücretsizdir. Müze gezisinin en verimli şekilde geçebilmesi için öğretmenlerimizin, öğrencileri ile birlikte gelmeden önce müzemizi ziyaret etmesini öneriyoruz.

Müzeyi ziyaret edebilmeniz için yeniden bilet almanız gerekmektedir.

Müzemizde sizlere yardımcı olmak için müze görevlilerimiz bulunmaktadır. Ayrıca müzemizde bulunan QR kodları telefonunuzdan okutarak mobil sesli rehberlik hizmetinden de faydalanabilirsiniz. 15 kişi ve üzeri grup ziyaretlerinizde müze görevlilerimiz sizlere eşlik ederek rehberlik desteği vermektedir.

AKINROBOTICS tarafından geliştirilen Android (İnsansı Robot) ADA, Android Developed by AKINROBOTICS baş harflerinden oluşmakta olup aynı zamanda da dünyanın ilk kadın yazılımcısı Ada Lovelace‘den esinlenerek konulmuştur.

Müzemizde flaş kullanmadan ve eserlere dokunmadan fotoğraf çekimi yapabilirsiniz.