İstanbul Robot Müzesinin Bağlı Olduğu Kuruluşlar

İstanbul Robot Müzesinin Bağlı Olduğu Kuruluşlar

02.03.2023

İstanbul Robot Müzesinin Bağlı Olduğu Belgelendirme Kuruluşları

İstanbul Robot Müzesi T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne bağlı olarak "Özel Müze" statüsünde faaliyet göstermektedir. 15 Aralık 2022 tarihinden itibaren ziyaretçilerini kabul etmeye başlamıştır.

Bakanlık tarafından belirlenmiş "2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu" kapsamında yer alan yönetmelik esaslarına uygun olarak planlanmış ve düzenlenmiş olan İstanbul Robot Müzesi, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ‘ne yapmış olduğu başvuru süreçlerini ve denetimleri başarıyla geçmiştir. Müzemiz sürdürdüğü tüm faaliyetlerini yönetmelik kapsamında ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü denetiminde devam ettirmektedir. Ayrıca müzemiz İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde bulunarak ortak projelerde yer almaktadır. Sevgi evleri ve engelli vatandaşlarımızın bağlı olduğu kurum, kuruluş ve dernekler ile birlikte yürütülen işbirlikleri ile ayrıcalıklı ziyaretçilerimiz müzemizde misafir edilmektedir.

İstanbul Robot Müzesine ev sahipliği yapan "Akınsoft İstanbul Plaza" binamız ilgili makamlarca belirlenmiş olan yönetmelik kapsamında 2022 yılında inşa edilmiştir. Binamız 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanuna uygun şekilde yapıldığı ve denetlendiğine dair T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen "Bina Kimlik Sertifikasına" sahiptir.

İstanbul Robot Müzesinde birinci önceliğimiz ziyaretçilerimizin güvenli ve huzurlu hissetmeleridir. Bütün sertifikalarımızı ve belgelerimizi ziyaretiniz esnasında müzemizde görebilir ayrıca müze görevlilerimizden belgelerimizi görmeyi talep edebilirsiniz.

İstanbul Robot Müzesi "Dr. Özgün AKIN İstanbul Robot Müzesi" ismi ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Özel Müzeler Listesinde yer almaktadır.

Dr. Özgür AKIN İstanbul Robot Müzesinin bağlı olduğu kurumlar;

 

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü

İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğüdür.

Müzemizin tescilini görmek için https://kvmgm.ktb.gov.tr/TR-135633/ozel-muzeler.html bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

 

GERİ

Sık Sorulan Sorular

Müzemiz haftanın her günü 10:00- 18:00 saatleri arasında açıktır. En son ziyaretçi girişi 17.00’da yapılmaktadır.

Müze giriş ücreti 3 yaş ve üzeri, öğrenci, öğretmen, 65 yaş üzeri ziyaretçilerimiz için gişede 200 TL, diğer ziyaretçilerimiz için gişede 250 TL’dir. Sadece online alımlarda geçerli %28 indirim fırsatı ile online biletinizi 180 TL’ye alabilirsiniz. 50 kişi ve üzeri okul gruplarına indirim uygulanmaktadır. Online biletinizi almak için TIKLAYIN!

Müzemizde müze kart geçerli değildir.

Bireysel ziyaretlerde bilet sayfamızdan gün ve saat tercihi yaparak rezervasyon işlemi yapabilirsiniz. Okul grupları için müze ziyareti öncesi 0212 509 89 20 numaralı telefondan müzeye ulaşarak rezervasyon yaptırmak gereklidir. Rezervasyon tarihinde bir değişiklik yapılmak istendiğinde ya da gezinin iptal edilmesi durumunda İstanbul Robot Müzesi’ni arayarak ilgili kişiye en kısa sürede bilgi vermenizi rica ederiz.

Müze gezisinin süresi gruplara göre değişmekte olup yaklaşık olarak 45 dakika ile 1saat arası sürmektedir. Gezi bir etkinlik ile birleştirildiği durumda etkinliğin içeriğine göre gezi süresi uzayabilir.

15 öğrenciye 1 öğretmen ücretsizdir. Müze gezisinin en verimli şekilde geçebilmesi için öğretmenlerimizin, öğrencileri ile birlikte gelmeden önce müzemizi ziyaret etmesini öneriyoruz.

Müzeyi ziyaret edebilmeniz için yeniden bilet almanız gerekmektedir.

Müzemizde sizlere yardımcı olmak için müze görevlilerimiz bulunmaktadır. Ayrıca müzemizde bulunan QR kodları telefonunuzdan okutarak mobil sesli rehberlik hizmetinden de faydalanabilirsiniz. 15 kişi ve üzeri grup ziyaretlerinizde müze görevlilerimiz sizlere eşlik ederek rehberlik desteği vermektedir.

AKINROBOTICS tarafından geliştirilen Android (İnsansı Robot) ADA, Android Developed by AKINROBOTICS baş harflerinden oluşmakta olup aynı zamanda da dünyanın ilk kadın yazılımcısı Ada Lovelace‘den esinlenerek konulmuştur.

Müzemizde flaş kullanmadan ve eserlere dokunmadan fotoğraf çekimi yapabilirsiniz.