Nasıl Robotik Mühendisi Olunur

Nasıl Robotik Mühendisi Olunur?

01.02.2023

Robotik Mühendisleri Ne İş Yapar?

Robotik mühendisleri, insanların yaşayamayacağı alanlarda çalışacak, işleri kolaylaştıracak, zaman ve enerji tasarrufu yapılmasını sağlayacak robotlar geliştirirler. Robotik mühendislerinin ana görevi, robot ve otonom robotik sistemler geliştirmektir. Bu alanda çalışma yapmak, ileri seviye teknik beceriler, programlama bilgisi, karmaşık sistemler ve komplike tasarımlar ile birlikte çalışabilme becerisi gerektirir.

Robotik Mühendisliği İçin Hangi Eğitim Alınmalıdır?

Ülkemizde şu anda robotik mühendisliği üzerine bir lisans programı bulunmamaktadır. Robotik mühendisliği alanında ilerlemek isteyen gençler, yoğunlukla mekatronik mühendisliği alanında eğitim almaktadır. Ayrıca bilgisayar mühendisliği, elektronik mühendisliği ve makine mühendisliği mezunları da robotik alanında çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Ülkemizde Robotik Mühendisliği

Ülkemizde robotik alanındaki çalışmalar ve geliştirmeler henüz daha gelişmiş dünya ülkeleri kadar ileri bir seviyede olmasa da Türkiye bu alanda hiç durmadan çalışmakta ve her saniye dünyadaki robot geliştirme yarışında puan kazanmaktadır.

Türkiye’de robot geliştirme denildiğinde ilk akla gelen firmalarda biri Akınsoft Yazılım Şirketi tarafından kurulmuş olan Akınrobotics’tir. Akınrobotics, sosyal robotlar, 4 ayaklı (Quadruped) robotlar, hizmet robotları, endüstriyel robot kollar, tarım robotları ve insansı robotlar üzerinde çalışmalar gerçekleştirmektedir. Tamamlanan projeler ülkemizin önemli alanlarında hizmete alınmakta, görevlerini layıkıyla yerine getirmektelerdir.

Akınrobotics tarafından üretilen sosyal robot mini ada, havalimanlarında, eğitim alanlarında, açılış ve kutlama organizasyonlarında ve daha birçok yerde görev almıştır. Sosyal robot mini ada Türkiye’nin en çok tanınan robotlarından biridir.

Mini Ada, ARAT, ADA 7 ve daha pek çok robotumuzla tanışmak, tamamen Türkiye’de üretilen robotlarımızın üretilirken hangi aşamalardan geçtiklerini görmek için İstanbul Robot Müzesine davetlisiniz!

 

GERİ

Sık Sorulan Sorular

Müzemiz haftanın her günü 10:00- 18:00 saatleri arasında açıktır. En son ziyaretçi girişi 17.00’da yapılmaktadır.

Müze giriş ücreti 3 yaş ve üzeri, öğrenci, öğretmen, 65 yaş üzeri ziyaretçilerimiz için gişede 200 TL, diğer ziyaretçilerimiz için gişede 250 TL’dir. Sadece online alımlarda geçerli %28 indirim fırsatı ile online biletinizi 180 TL’ye alabilirsiniz. 50 kişi ve üzeri okul gruplarına indirim uygulanmaktadır. Online biletinizi almak için TIKLAYIN!

Müzemizde müze kart geçerli değildir.

Bireysel ziyaretlerde bilet sayfamızdan gün ve saat tercihi yaparak rezervasyon işlemi yapabilirsiniz. Okul grupları için müze ziyareti öncesi 0212 509 89 20 numaralı telefondan müzeye ulaşarak rezervasyon yaptırmak gereklidir. Rezervasyon tarihinde bir değişiklik yapılmak istendiğinde ya da gezinin iptal edilmesi durumunda İstanbul Robot Müzesi’ni arayarak ilgili kişiye en kısa sürede bilgi vermenizi rica ederiz.

Müze gezisinin süresi gruplara göre değişmekte olup yaklaşık olarak 45 dakika ile 1saat arası sürmektedir. Gezi bir etkinlik ile birleştirildiği durumda etkinliğin içeriğine göre gezi süresi uzayabilir.

15 öğrenciye 1 öğretmen ücretsizdir. Müze gezisinin en verimli şekilde geçebilmesi için öğretmenlerimizin, öğrencileri ile birlikte gelmeden önce müzemizi ziyaret etmesini öneriyoruz.

Müzeyi ziyaret edebilmeniz için yeniden bilet almanız gerekmektedir.

Müzemizde sizlere yardımcı olmak için müze görevlilerimiz bulunmaktadır. Ayrıca müzemizde bulunan QR kodları telefonunuzdan okutarak mobil sesli rehberlik hizmetinden de faydalanabilirsiniz. 15 kişi ve üzeri grup ziyaretlerinizde müze görevlilerimiz sizlere eşlik ederek rehberlik desteği vermektedir.

AKINROBOTICS tarafından geliştirilen Android (İnsansı Robot) ADA, Android Developed by AKINROBOTICS baş harflerinden oluşmakta olup aynı zamanda da dünyanın ilk kadın yazılımcısı Ada Lovelace‘den esinlenerek konulmuştur.

Müzemizde flaş kullanmadan ve eserlere dokunmadan fotoğraf çekimi yapabilirsiniz.